Tuesday, November 8, 2011

Bukan Kali pertama.....

Sekadar wat tetapan dan kenangan...
Sebelum sibuk melanda diri, sebelum lecturer mengarah tugasan yang perlu dibuat, sebelum kepala diserabutkan dengan presentation, buku2 dan segalanyanya.....

Aku perlu sibukkn diri dengan orang yang tersayang..
Amboi2...belum apa2 lgi dh jdi orang tersayang..
Ish2...memandai2 je aku ni....
Dishhh2....jangan marah okey,,,sekadar seronok2
Seronok ke??
Kalau x seronok happy kot....eh2...bukan sama ke??
Dah2..apa la yg aku merepek disini....

By the way, kte straight the point okey....

Entry kt atas 2 BUKAN KALI PERTAMA???
Tanggal 8 Oktober 2011...
Eh2..macam tragedi oktober lak kn...hehehe
Apa2 j la labu..hahahaa.....

Okey2...jgn wat lawak,padahal x lawak pn....ada orang gelak x?? Gelak...gelak la jgk
Ish...dh2..sambung balik..okey, hari berkenaan adalah hari sab2,
aku decide nak jumpa jugak dengan si dia...
jumpa kt mna??
Hehehe..aku ni x pndai nk jalan tmpat yg baru ni...
tmbah lagi dgn aku x thu nk g mna ble sampai sana nti
Mana taknya,sbb aku ni x pnah jejakkn kaki ke Alor Staq 2 lg...
Teringin 2 dh lama sgt nak jmpa si dia...
bukan kali pertama....???
Ni bukan Kali pertama aku jmpa sidia..2 la maksud tersurat disebalik enrty aku...
Disebabkan sidia belajar di area Kedah no...,ak bersungguh2 nak jmpa jgk sidia..
Hahahaha....betul ke bersungguh2???hehehe....
Akhirnya, hasrat kesampai walaupun sekejap...

Okey........firstly, bila ak smapai sana si dia x smpai lg...ak pn tgu sidia smpai...bila dh dua2 dh smpai
pas 2 kami g ke destinasi yg entah kami pn x pasti...hehehe
perut aku mula berkeroncong jer....pe lagi pekena nasi dlu la pe2 hal pn...
Sidia membawa aku makan kt area Pekan Rabu, Aloq staq...ish2 pndai2 ak ni eja bnyi staq2 ni... nti duk dngq orng Kedah ni..mesti Hancur ak ni...Betoi ka??? Hahahah,,,,jgn marah okey.....:)
Aku order nasi goreng pattaya & sidia mee goreng....Aku ni makan jgn ditolak...hehehe
Bila dh hbs makan, kenyang perut suka hati, Alhmdllah, coloteh sana-sini pn sudah....
Mula pk nak g mna lak...bila dh kenyang nak jalan pulak rasa berat...hehehe...
tpi disebabkan jalan dgn sidia, kaki aku mula mengatur laju tanpa disuruh..amboi2....hahahaha

lagi2....
Kami pun jalan sekitar City Plaza.....Jalan punya jalan....sampai dh tgkat atas....sampai 1 tempat kami pn decide nak main bowling la.....hahahaha...
tawu ke main bowling 2??? Sidia kata x thu main, padahal malu la 2...hehehe.....
Aku pn apa lagi konon nak tunjuk teror main,,,,akhirnya tumpas dgn sidia...
Cover malu..hahahaha
padahal team sebelah aku 2 pn pasangan couple jugak...pun kalah dengan gf dia....
hehehehe....

Bila dh hbs main bowling, kami pun jalan2 je kt dalam city plaza tue jer...pusing pnya pusing...
Bosan x thu wat pe...kami pun decide lagi nak g Menara Alor star....hehehe
Tue yg aku teringin sgt nak pergi..Akhirnya berjaya...konon macam mendaki Gunung Everest jer, pada hal naik menara tu guna Lif...hahaha....tak da hal la, janji aku dapat naik setinggi tue wlaupn bukan mendaki..tak keluaq peluh pn.....hehehe..dapat la ak tengok sekitar Kedah 2...walaupn bukan nk tengok sgt..
Best duk kt atas tue...angin kuat~~beralun2...amboi2....dapat duk plak dgn sidia...hahaha

Aku tidak lepaskan peluang untuk bergambar kt ats tue....bkn senang aku jauh2 nak jejakkn kaki kt Alor Star...knkn sayang 
Bila jam dh menunjukkan hampir pkul 3 ptg kami pn menuju ingin pulang...


Sob...sob...sob 
Tiba2 rasa sedih nk tinggalkan dia...ish2....ak lelaki mana leh sedih2..hehehe
Sje grau2 ja...ish2.....
Apa2 pun seronok sgt...thanx dear....
Everything .....berjalan dengan lancar....
Alhamdulillah,,,,,,,smpai ak dan sidia selamat pulang....
Keletihan yg amat terlampau...akhirnya aku terlelap smapai ke pagi..
Sayang si dia..moga jodoh kami berpanjangan 
Mudah-mudahan...
Amin.....

Sunday, March 20, 2011

first time....^_~



Inilah aku apa adanya Yang ingin membuatmu bahagia Maafkan bila ku tak sempurna Sesempurna cintaku padamu Ini cintaku apa adanya Yang ingin selalu di sampingmu Ku tahu semua tiada yg sempurna Di bawah kolong langit ini Jalan kita masih panjang Ku ingin kau selalu disini Biar cinta kita tumbuh harum mewangi Dan dunia menjadi saksinya Untuk apa kita membuang-buang waktu Dengan kata kata perpisahan Demi cinta kita aku akan menjaga Cinta kita yg telah kita bina Walau hari terus berganti hari lagi Cinta kita abadi selamanya Jalan kita masih panjang Ku ingin kau selalu disini Biar cinta kita tumbuh harum mewangi Dan dunia menjadi saksinya Untuk apa kita membuang-buang waktu Dengan kata kata perpisahan Demi cinta kita aku akan menjaga Cinta kita yg telah kita bina Walau hari terus berganti hari lagi Cinta kita abadi selamanya......
There was an error in this gadget